Yhteisvastuu

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön. 

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden. Vuoden 2015 keräysluvan numero on POL-2014-5258 ja Ahvenanmaalla ÅLR 2014/4935. Molemmat luvat ovat voimassa 1.9.2014-31.8.2015.  Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Keräyksen esimies vuonna 2015 on Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma.

 

 

Muu summa?
Perusta oma sähköinen keräyssivusi
Tule Kerääjäksi
Yhteisvastuun etusivulle Yhteisvastuun YouTube-sivulle Yhteisvastuun Facebook-sivulle Gemensamt ansvar hemsida Gemensamt ansvar YouTube-sida Gemensamt ansvar Facebook-sida